Zhou Guanyu kræver handling: ‘Jeg mistede en god ven’

Foto: Peter Fox/Getty Images

Formel 1-kører Zhou Guanyu mener, at der er brug for ændringer på Spa-Francorchamps banen.

Alfa Romeo-køreren er ikke tilfreds med, hvordan banen ser ud på Spa-Francorchamp. Derfor mener han, at der er behov for at lave ændringer.

Det er en udtalelse, han er kommet med i kølvandet på Formel Regional-kører Dilano van’t Hoffs tragiske dødsulykke den 1. juli.

Den kun 18-årige racerkører mistede livet efter en kollision med flere biler, hvilket skete under våde forhold i det frygtindgydende Eau Rouge/Raidillon.

En lignende ulykke i et Formel 2-løb i 2019, kostede franske Anthoine Hubert livet. Den kinesiske Formel 1-kører har nu valgt at påpege, at denne del af banen simpelthen ikke er sikker at bruge, som den er.

“Set fra mit perspektiv, skal banen laves om,” sagde Zhou ifølge RacingNews365.com.

“Jeg mistede en ven i 2019. Anthoine. Så det gør ondt. Det er et historisk og ikonisk sving, men vi har mistet for mange liv.”

Alfa Romeo-køreren bakker derfor op om lignende udtalelser fra blandt andet Max Verstappen, Lance Stroll, Pierre Gasly og Toto Wolff. Fælles for dem alle er, at de har slået fast, at der er brug for at lave ændringer.

Efter Ayrton Sennas og Roland Ratzenbergers dødsulykker i Formel 1 i 1994, blev der installeret midlertidige chikaner ved flere baner, som skulle bremse bilerne.

Spa var en af de baner, der fik installeret disse chikaner. Dette har fået Zhou til at påpege, at man kan bruge det som fundament for at gøre banen mere sikker i fremtiden.

“Jeg har set nogle videoer fra 1994, hvor en langsom chikane blev tilføjet,” sagde Zhou.

“Jeg tror, det er den rigtige vej frem, for tribunerne kan rykkes tilbage. Der er plads nok der.”

“Overhaling er stadig muligt ved hjælp af slipstream, men ved lavere hastigheder, så alt sker mindre ligetil.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023