Alex Albon: ‘Perez ikke bedre end jeg var hos Red Bull ved siden af Verstappen’

Foto: Clive Mason/Getty Images

Alex Albon har afsløret, hvordan han brugte statistik om Pierre Gasly og Sergio Perez, da han skulle gøre comeback i Formel 1.

I slutningen af 2020 fik Alex Albon sparket hos Red Bull. Derefter blev han skiftet ud med Sergio Perez, som heller ikke har udnyttet Red Bull-bil potentiale.

I denne forbindelse overgik Albon til en rolle som test- og reservekører. Derfor hjalp han holdet i simulatoren, og sørgede for, at de ramte den rigtige opsætning.

Men sideløbende arbejdede han på at vende tilbage til feltet, og det fik han til sidst succes med. For at overbevise Williams om at give ham et sæde, brugte han blandt andet data fra sine sessioner i simulatoren.

“Jeg gjorde noget… Jeg tror, at alle ville gøre på samme måde som mig,” fortalte Albon til podcasten ‘High Performance’.

“Jeg fik dybest set statistik og research om Pierre Gasly, som jeg selv erstattede på holdet, og derefter Sergio (Perez, red.), som i øjeblikket sidder i sædet.”

“Det var meget simpel statistik, men det meste af det var i forhold til Max. Så data om hastighed, kvalifikation og løb i et Excel-ark.”

De indhentede data brugte han til at overbevise Williams om, at han skulle have en chance hos dem. I denne forbindelse fremhæver han, at hans data faktisk så bedre ud, end Perez’ gjorde.

“Men afstanden mellem Max og Perez var faktisk i de fleste tilfælde større, end den var, da jeg var Max’ holdkammerat,” siger Albon.

“Så han er en afløser for mig. Men folk skal ikke miskreditere et så dårligt år, som det var. I teorien var jeg stadig bedre end de to tidligere holdkammerater.”

“Men jeg havde denne statistik, og jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle gøre med den. Jeg gav den i bund og grund til et par teamchefer og startede på den måde.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023