Derfor gik Haas’ aftale med Alfa Romeo i vasken

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Alfa Romeo har forhandlet om en aftale med Haas, men i sidste ende blev det hele droppet.

Ved udgangen af denne sæson, er samarbejdet mellem Alfa Romeo og Sauber ophørt. Det betyder, at den italienske fabrikant er fortid i Formel 1 – men det kunne faktisk have forholdt sig helt anderledes.

Alfa Romeo har nemlig været i forhandlinger med Haas. Et samarbejde mellem de to parter er dog ikke blevet til noget, hvilket der særligt er én årsag til.

Ifølge Jean-Philippe Imparato, der er administrerende direktør i Alfa Romeo, ønskede fabrikanten ikke at gentage deres aftale med Sauber. Det betyder, at de var åbne for noget helt andet, men det kunne Haas ikke tilbyde. Derfor besluttede de at lukke ned for forhandlingerne.

“Vi var ikke interesserede i at lave en ‘kopier og indsæt’-aftale i stil med den, der blev indgået med Sauber,” sagde Imparato til Autosport.

“Det ville have ført til, at vi blev en af dem, der bare sætter klistermærker på karrosseri. Det ville ikke længere have været nyt, og vi ville ikke have været en del af en historie.

“Vi begyndte at se på noget andet og nåede hurtigt frem til en konklusion. Alfa Romeo har intet at gøre med rallyverdenen. Stellantis-gruppen har allerede to mærker involveret i Formel E, og derfor er fokus flyttet til WEC. En verden, hvor Alfa Romeo tidligere har leveret vidunderlige oplevelser.”

Den italienske producent har derfor besluttet at forlade Formel 1. Det betyder dog slet ikke, at de er færdige med at arbejde med motorsport. I stedet har de valg at rette deres fokus mod World Endurance Championship.

Ifølge Motorsport Week er der endnu ikke en aftale på plads med et hold, men det kan der komme i nærmeste fremtid. Efter sigende kan et samarbejde med Peugeot komme i stand.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023