FIA under pres efter konkurrenterne støtter op om Mercedes

Foto: Dan Kitwood/Getty Images

FIA er kommet under pres, fordi Toto og Susie Wolff får støtte fra de øvrige hold i Formel 1.

Formel 1-holdene støtter op om Mercedes og F1 Academy-chef Susie Wolff. Det skyldes, at FIA har iværksat en undersøgelse af Toto og Susie Wolff efter påstande om en interessekonflikt og deling af fortrolige oplysninger.

Tirsdag aften meddelte FIA, at de havde bedt deres compliance-afdeling om at undersøge sagen. Konkret har de fået til opgave at undersøge ‘spekulationer om påstanden om, at oplysninger af fortrolig karakter er blevet videregivet til en F1-teamchef fra et medlem af F1-ledelsens personale’.

Hverken Mercedes, Toto eller Susie Wolff blev navngivet, men udtalelsen henviser til en rapport fra mediet BusinessF1. Det er dette medie, der hævder, at flere teamchefer har indgivet klager til FIA over, at Toto og Susie Wolff skulle have delt fortrolige oplysninger.

Susie Wolff er administrerende direktør for F1 Academy og refererer direkte til F1-direktør Stefano Domenicali. Mediet hævder, at Toto Wolff havde gavn af uretmæssig adgang til F1-information på højt niveau via hans kone.

Mediet hævdede også, at oplysninger fra fortrolige møder mellem teamcheferne blev lækket til F1 via Susie Wolff som mellemmand. Men nu har alle ni øvrige F1-hold udsendt identiske pressemeddelelser, hvori de nægter at have indgivet en klage til FIA. Desuden forsvarer de også Susie Woff.

“Vi kan bekræfte, at vi ikke har indgivet nogen klage til FIA vedrørende påstanden om, at oplysninger af fortrolig karakter er blevet videregivet mellem en F1-holdleder og et medlem af FOM-personalet,” skriver alle ni hold ifølge Fox Sports.

“Vi er glade og stolte over at kunne støtte F1 Academy og dets administrerende direktør gennem vores forpligtelse til at sponsorere en deltager i vores serier fra næste sæson.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023