Yuki Tsunoda om AlphaTauri-exit: ‘Det burde være sket for længe siden’

Foto: Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

AlphaTauri-kører Yuki Tsunoda mener, at det er en god beslutning, at man vil give holdet et nyt navn.

Det er blevet afsløret af Red Bull-rådgiver Helmut Marko, at holdet ikke vil hedde AlphaTauri i næste sæson. Desuden kommer der også til at ske store ændringer blandt holdets ledelse og personale.

Blandt andet kommer holdet til at have en ny teamchef i form af Laurent Mekies, der har valgt at forlade Ferrari til fordel for denne stilling.

Ifølge GPFans har de også indgået en aftale med den afgående FIA-generalsekretær Peter Bayer. Han bliver nemlig hentet ind som administrerende direktør til holdet, som endnu ikke har fået sit nye navn.

Formålet med at lave de store ændringer hos AlphaTauri, er at forbedre deres resultater. Dette håber man på at kunne gøre, ved at skabe et tættere samarbejde med Red Bull.

Det har holdet tidligere haft, da det kørte under navnet Toro Rosso. Det tætte samarbejde med Red Bull ophørte dog i 2019.

Tsunoda, der endnu ikke er sikret at have et sæde i næste sæson, har hilst ændringer velkommen. Han er nemlig sikker på, at det kommer til at have positive indflydelse på holdet.

“Jeg synes, at det er en god ting at have meget mere samarbejde mellem Red Bull og AlphaTauri. Sådan skulle det nok have været for tre år siden,’ sagde den japanske racerkører til RaceFans.

“Men alligevel føler jeg mig mere optimistisk. Den stærkere forbindelse til Red Bull bør generelt være bedre.”

“Sandsynligvis tænkte Helmut, at vi er nødt til at ændre noget. Jeg tror, han gav os en chance et år mere, og det blev ikke meget bedre.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023