Williams F1 sagsøgt for hundrede millioner af kroner

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Formel 1-holdet Williams er havnet i en juridisk kamp med en tidligere ansat, der kræver et enormt beløb.

En tidligere ansat hos Williams’ Formel 1-hold, har trukket holdet i retten. Det skyldes, at hun mener, at de har forsøgt at ødelægge hendes omdømme med anklager om bedrageri og utroskab.

Ifølge The Times har holdets tidligere marketingchef, Claudia Schwarz, valgte at lægge sag an mod Williams. Og det er ikke småpenge, hun kræver for ulejligheden.

Retssagen er blevet anlagt mod holdet i USA, og Schwarz kræver en kompensation på intet mindre end 100 millioner dollars. Det svarer til lidt over 680 millioner kroner.

I denne forbindelse har Schwarz hævdet, at hun blev tvunget til at forlade selskabet, da en investor hos Dorilton Capital krævede en ‘markant reduktion’ at holdets budget. Dette skulle være forårsaget af dårlige resultater på og udenfor banen.

Dette medførte, at den daværende direktør Darren Fultz blev fyret. Desuden fik holdet også besked på at skulle ‘skille sig af med alle marketingfolk’.

Schwarz hævder, at holdet også lækkede detaljer om en påstået affære med Fultz til et magasin. Hun benægter selv, at denne affære har fundet sted. Hun hævder samtidig, at Williams og Dorilton Capital har fabrikeret historien, for at undgå at betale hende ud af hendes kontrakt.

“Denne retssag vil bringe frem i lyset, hvad vi hævder er falske offentlige udtalelser fra Dorilton og Williams om Schwarz. Vi mener, at det er blevet gjort i en kalkuleret indsats for at undgå begge kontraktlige forpligtelser og at lægge pres på Schwarz, fo at få hende til at tie og ikke forsvare sig selv,” udtaler Jeremy Friedman fra Downs Law Group, som repræsenterer Schwarz.

“De troede på, at Schwarz ikke ville kæmpe tilbage og forsvare sig selv, sine virksomheder og sit omdømme. Hun kæmper tilbage.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023