Valtteri Bottas: Qatar viste at seneste Alfa Romeo-opgraderinger virker

Foto: Shutterstock

Valtteri Bottas og holdkammeraten Zhou Guanyu sluttede begge i pointene i Qatars Grand Prix.

Valtteri Bottas og Zhou Guanyu kørte sig til en hhv. 8.- og 9.-plads på Losail i Qatar. Sidstnævnte tog et spring op, fordi Sergio Perez blev straffet efter løbet.

Med de seks point er Alfa Romeo rykket forbi Haas i den samlede stilling, hvor de nu ligger nummer otte. Desuden har de kun syv point op til Williams.

Alfa har introduceret en række opgraderinger på det seneste, og gjorde det også i Qatar. Her bragte de nye dele til bilen, som fik den nye pakke til at fungere som helhed.

“Jeg føler, at vi bestemt har gjort nogle fremskridt, og at vi endelig forstår opgraderingerne helt,” sagde Bottas ifølge Motorsport.com.

“Selvfølgelig er det næste løb en helt anden bane igen. Men det ser ud til, at vi var lidt mere konkurrencedygtige i denne uge.”

Han blev også spurgt om, hvorvidt den nye vinge var sidste brik i puslespillet.

“Det hjælper bestemt en lille smule. Men vi er stadig langsomme. Jeg tror, at vi stadig er de langsomste på lige strækninger. Så der er noget at arbejde på,” lød det.

Bottas sagde, at holdet havde gjort et godt stykke arbejde på løbsdagen. Han indrømmede dog også, at problemer for andre havde været med til at rykke ham op i rækkefølgen.

“Et virkelig rent løb. God strategi. Det føltes selvfølgelig lidt mærkeligt at stoppe efter tre omgange fra en god position,” sagde han.

“Men i sidste ende betød det, at alle de øvrige stints bare var lige lange stints. Og vi mente, det ville være den bedste vej til flaget, hvilket vi var så glade for.”

“Selvfølgelig har vi været heldige på en måde, fordi Lewis (Hamilton, red.) udgiv. Og så startede (Carlos, red.) Sainz heller ikke. Ellers havde det været svært. Men nogle gange har man brug for lidt held.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023