Valtteri Bottas modtager sin Mercedes-AMG One

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Valtteri Bottas kørte for Mercedes-AMG Formel 1-holdet i fem sæsoner. Nu kan han glæde sig over at have en bil, der er drevet af motoren, der hjalp ham med at vinde 10 grandprixer.

Formel 1-stjernen har for få dage siden modtaget sin Mercedes AMG One, som er en unik hyperbil med en pris på 2,75 millioner dollars. Det er svarende til mere end 18,7 millioner kroner.

Den vilde bil udmærker sig på mange punkter, men det er særligt være at påpege, at den er drevet af motoren fra Bottas’ tidligere Formel 1-bil.

Konkret er bilen blevet udstyret med en 782 kW 1,6-liters turboladet V6-motor. Derudover kommer den også med et hybridsystem, der ligesom motoren stammer fra deres mesterskabsvindene Formel 1-bil, som Bottas kørte i perioden fra 2017 til 2021.

Bottas har selv afsløret på de sociale medier, at han har modtaget sin nye bil. Det har han gjort med et opslag på det sociale medie Instagram, hvor den nu værende Alfa Romeo-viser viser sin nye bil frem.

Farven på bilen er blevet særligt udvalgt af Bottas, da den skal repræsentere farven på det finske flag og hans egen racerhjelm.

Der bliver kun bygget i alt 275 eksemplarer af AMG One, og Bottas er en af mindst tre Formel 1-kørere, der har købt den. Det samme er også tilfældet for Lewis Hamilton og Nico Rosberg, der vandt verdensmesterskabet foran Hamilton i 2016.

Mercedes AMG One er af mange blevet beskrevet som en Formel 1-bil med nummerplade. Dette er der blevet sat en tyk streg under, efter den har sat en ny banerekord på Nürburgring for produktionsbiler.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023