Valtteri Bottas kræver afgørende ændring hos Alfa Romeo efter ‘rodet’ Spa

Foto: Shutterstock

Belgiens Grand Prix var afslutningen på en skuffende første halvdel af sæsonen for Valtteri Bottas, der mener, at Alfa Romeo særligt skal forbedre sig på ét område.

Valtteri Bottas har gjort det klart for Alfa Romeo, at holdet er nødt til at forbedre sig operationelt. Denne melding kom i kølvandet på et ‘rodet’ løb i Belgien.

Det viste sig at være en vanskelig weekend for Alfa Romeo på Spa-Francorchamps, da bilen ikke passede til banen. Derfor sluttede Bottas som hhv. nummer 13 og 12 i sprintløbet og det primære løb.

Ganske vist gik han frem fra sine startpladser som nummer 17 og 13, men det var endnu en weekenden ud point for den finske racerkører.

Det har fået ham til at lange ud efter holdet, der er nødt til at forbedre sig, hvis de skal kunne køre med om pointene.

“Vi er nødt til at analysere og nulstille i løbet af pausen og komme friske ind i anden halvdel (af sæsonen, red.),” sagde Bottas ifølge RacingNews365.

“Vi har en opgradering efter pausen. Vi håber, at det vil lade os tage et skridt fremad. Så vi skal bare nulstille og prøve igen.”

“Der er noget på vej, men det afhænger også meget af de andre hold. Hvis de kan tage skridt fremad, så bliver det ens. Men der er ikke mange hold, der kan bringe noget væsentligt. Så forhåbentlig kan vi være i top-10 mere regelmæssigt.”

“Denne weekend var begge kvalifikationssessioner bare rodede. Vi havde ikke den rigtige timing.

“Bilens fart er helt klart vigtig, men vi skal også være operationelt perfekte, hvis vi vil score point.”

Efter sæsonens første 12 løb, er det blevet til kun fem point for Bottas. Fire af dem vandt han i det indledende Bahrain Grand Prix.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023