Toto Wolff: Max Verstappen ødelagde det for Lewis Hamilton med vilje

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Toto Wolff var ikke helt tilfreds med Max Verstappen efter kvalifikationen til Østrigs Grand Prix.

Mercedes-boss Toto Wolff mener, at Max Verstappen valgt at gøre gengæld mod Lewis Hamilton under Sprint Shootout, som er kvalifikationen til Sprint-løbet.

Ganske vist har han været meget tilbageholdende omkring det, og har derfor ikke vist sin vrede. Senere har han dog erkendt, at han er af den opfattelse, at Red Bull-køreren bevidst forsøgte at ødelægge Hamiltons sidste chance for at forbedre sig.

Den omtalte hændelse fandt sted i de sidste sekunder af sessionen, hvor Verstappen indhentede Hamilton i sin W14, der var på vej gennem det sidste sving.

Den hollandske kører var derfor side om side med Hamilton på start/mål-langsiden, og overhalede ham i første sving.

Verstappen har efterfølgende hævdet, at han ville forsøge at sætte endnu en omgangstid, hvorfor han blev ved med at holde speederen i bund. Dette var Wolff dog ikke enig i.

“Fejlen skete på vores side. Kommunikationen mellem os og Lewis gav ikke den rette information om at fjerne sig for Max. Ingen ønsker at være i vejen for nogen, for hvis du blokerer, får du en straf,” sagde Wolff ifølge The Race.

“Så det var ikke målet. Derimod var første sving en gengældelse for det. For at sikre, at hans chance var ødelagt. Det ene var ikke bevidst, mens det andet var bevidst. Men hvem bekymrer dig om det?”

“Til sidst så vi på, om det ville ændre vores race eller ej. Men jeg tror, at de vil tale om det til kørernes briefing i næste uge.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023