Toto Wolff giver dette skylden for manglende podieplads på Hungaroring

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Mercedes-teamchef Toto Wolff er ikke i tvivl om, hvad der forårsagede, at de ikke vandt en podieplacering i Ungarns Grand Prix.

Teamchefen har indrømmet, at holdet var ‘for konservativt’ i forhold til deres dækskifte i Ungarns Grand Prix.

Lewis Hamilton måtte nøjes med en 4.-plads, selvom han startede som nummer et. Han mistede en del tid til Lando Norris under et pitstop, hvilket besværliggjorde hans løb.

Den syvdobbelte verdensmester kørte tidligere i pitlane, for at kunne lave et undercut på McLaren-køreren. Det havde han dog ikke held med, da det i stedet var Norris, der vandt tid på det. Han kørte i pit omgangen efter, hvilket han vandt seks sekunder på.

Mercedes’ W14 var hurtigst i slutningen af hver stint, hvor Hamilton var tæt på at køre sig til en tredjeplads. Til sidst jagtede han nemlig Red Bull-kører Sergio Perez, men han nåede ikke at indhente ham.

“Vi var for forsigtige med at bringe dækkene ind efter stoppet,” sagde Wolff ifølge RacingNews365 efter løbet.

“Vi mistede en masse tid. Det gav pote i slutningen af hvert stint, fordi vi var meget hurtigere end alle andre. Men det er altid en balancegang. Balancen var en kende for meget på at bringe dem ind.”

“At finde den rigtige balance er virkelig svært. Man kan se, at hvis man hamrer dem, som Lando (Norris, red.) gjorde og Oscar (Piastri, red,) gjorde, og som Checo også gjorde, så falder du bare massivt til sidst.”

“Så at bringe dem ind, når du kan, er bestemt fordelagtigt. Men sandsynligvis var vi for konservative. Vi tabte for meget tid.”

Om det potentielt kan have kostet Hamilton en plads på podiet, er svært at sige. Det er dog en kendsgerning, at stoppet endte med at koste ham tid.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023