Toto Wolff: Det er ikke Mercedes’ problem

Foto: Shutterstock

Mercedes-teamchef Toto Wolff har insisteret på, at det ikke er Mercedes’ problem, at Nyck de Vries har mistet sit sæde.

Toto Wolff har bekræftet, at han fortsat vil støtte Nyck de Vries, selvom han ikke ser hans fyring fra AlphaTauri som Mercedes’ problem.

De Vries forlod sin rolle som reservekører for Mercedes til fordel for en plads i feltet hos AlphaTauri. Han blev hentet som afløser for Pierre Gasly, der var skiftet til Alpine.

Der var høje forventninger til ham, efter hans debut for Williams under Italiens Grand Prix sidste år. Desuden er han både tidligere Formel 2- og Formel E-mester.

Efter blot 10 løb havde Red Bull dog set alt, hvad de skulle se. Her valgte de at fyre ham, og har derefter givet sædet til Daniel Ricciardo, der forsøger at kæmpe sig til et Red Bull-sæde.

“Jeg er fan af Nyck, fordi han er enormt intelligent og altid har bidraget meget til udviklingen af vores bil,” sagde Wolff til Sky Sports.

“Måske havde han brug for mere tid. Hvis de havde givet ham sæsonen, tror jeg måske han ville have været en god kandidat til det andet Red Bull-sæde. Men det er ikke vores problem.”

“Jeg har dog ondt af ham. Han ringede til mig mandag morgen for at spørge, om jeg havde tid til kaffe. Det havde jeg. På vores hold er alle stillinger blevet besat, men vi vil fortsat støtte ham, hvor vi kan.”

Desuden antydede Wolff også, at der kan være en bagtanke med at skille sig af med De Vries.

“Jeg tror, at Red Bull ønsker at se, hvor hurtig Ricciardo er, for at se om han muligvis kan overtage Checos (Sergio Perez, red.) sæde. Formel 1 er enormt hård, og når først en beslutning er truffet, er der ingen vej tilbage,” sagde han.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023