Tidligere Formel 1-boss er død

Foto: Clive Mason/Getty Images

Den tidligere Force India-boss Bob Fernley er gået bort. Han blev 70 år.

Bob Fernley havde et tæt venskab med tidligere Force India-ejer Vijay Mallya. Derfor var det også ham, der stod i spidsen for Formel 1-holdet, som den indiske erhvervsmand købte i 2007.

Sammen med Otmar Szafnauer, der dengang var holdets administrerende direktør, stod Fernley for at føre Force India frem i Formel 1. I den sidste tid formåede de at udfordre nogle af holdene i midten af feltet.

Under Fernley og Szafnauers formåede Force India i 2015 at slutte på en femteplads i konstruktørmesterskabet. Ikke nok med det, så blev det også til en fjerdeplads i både 2016 og 2017.

Desværre blev Force India tvunget ud i rekonstruktion i 2018, fordi Mallya havde både juridiske og økonomiske problemer. Det resulterede i, at den canadiske milliardær Lawrence Stroll overtog holdet og i denne forbindelse ændrede navnet til Racing Point.

Fernley forlod derefter holdet, og fik en rolle hos McLaren i IndyCar. Han var blandt andet med, da Fernando Alonso gjorde et mislykket forsøg på at kvalificere sig til Indy 500 i 2019.

I 2020 fik han en ledende rolle hos FIA, hvilket var en rolle, han besad frem til 2022.

“Jeg var ked af at høre nyheden fra Vijay, og mine kondolencer går ud til hans familie,” sagde Szafnauer ifølge F1i.

“Når Vijay ikke kunne være sammen med holdet på grund af hans forretninger, ville Bob altid fortælle os, hvad Vijay ville have, hvilket var meget nyttigt.”

“Han tillod resten af organisation at fokusere på jobbet med at køre race, skabe en bedre bil og ansætte folk. Han tog sig af al politik. Det var virkelig hans største rolle og hans største bidrag.

“Han var stadig en relativt ung mand, og jeg er chokeret. Vores miljø har mistet en god fyr.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023