Tidligere Ferrari-boss om Carlos Sainz: ‘Det lyder meget bizart’

Foto: Shutterstock

Peter Windsor, der er tidligere teamchef hos Ferrari, synes at det lyder ‘meget bizart’.

Carlos Sainz blev i Singapore den eneste kører, forud Red Bull-kørerne, til at vinde et løb i denne sæson. Derfor var der naturligvis også forventninger om, at han ville klare sig godt i Qatar.

Så vidt kom det dog aldrig, da Sainz slet ikke blev sendt på banen. Derimod blev han trukket ud af løben før start, da der var problemer med brændstofsystemet i hans bil. Ifølge tidligere teamchef Peter Windsor lyder det hele ‘meget bizart’.

Sainz havde ikke den bedste kvalifikation, og skulle derfor være start som nummer 12 i løbet. En timen inden start, blev det dog meddelt, at han ikke ville stille til start.

“På grund af et brændstofsystemproblem på hans bil, vil Carlos ikke deltage i Qatar GP,” lød det fra Ferrari i en kortmeddelelse.

Angiveligt opdagede holdet en brændstoflækage to timer før løbet. De brugte en time på at løse problemet, men indså derefter, at de ikke ville kunne nå det.

Det er kommet som en overraskelse for Windsor, da han har oplevet, at sådanne problemer tidligere er blevet løst på banen.

“Før løbet annoncerede Ferrari, at Carlos Sainz ikke ville starte på grund af det, de kaldte et problem med brændstofsystemet,” sagde han efter løbet.

“Nu er dette en superkompliceret og utroligt sofistikeret bil fra 2023. Problemet med brændstofsystemet kunne ikke løses. Carlos Sainz var ude af løbet uden at kunne ikke starte… Det er ikke sket i lang tid.”

“Og selvfølgelig har jeg været i Formel 1 længe nok til at huske de lejligheder, hvor brændstoftrykproblemer, problemer med brændstofmålerenhed, og alle disse ting er blevet løst på banen, og bilen stod af.

“Det virker bizart for mig, at de en time før løbet sagde, at det ikke kan løse dette. Jeg kan kun antage, at det har noget at gøre med at skulle have tanken ud af bilen eller sådan noget forfærdeligt noget.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023