Tidligere Ferrari-boss med kæmpe investering i Aston Martin

Foto: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Aston Martin har fået en større investering fra Luca di Montezemolo, der har en fortid som formand hos Ferrari.

Italienske Luca di Montezemolo, der stod for Ferraris indsats i Formel 1 i fire årtier, har investeret fire millioner dollars i Aston Martin.

Ifølge BusinessF1 mener den tidligere Ferrari-formand, at Aston Martin er på vej mod en værdiansættelse på 35 milliarder dollars. Der er dog lang vej dertil. Det britiske firma er i skrivende stund vurderes at være lidt over 1 milliard dollars værd.

Angiveligt er det hans tro på Stroll, der er årsagen til hans store investering. Den 75-årige har desuden udtalt, at han tror på, at bilfabrikanten kan forøge sin aktieværdi med fem gangen inden for et år.

Stroll er derimod mere forsigtig, da han ikke vil love for meget. Han mener ligeledes, at Aston Martin slet ikke er i en position til at vokse så hurtigt.

I sidste måned blev det rapporteret, at Aston Martin taber omkring 1,5 millioner dollars om dagen, selvom Stroll forsøge at vende situationen. Blandt andet har han identificere et problem med udbuddet, der er så stort, at de sælger bilerne med store rabatter.

Stroll har derfor besluttet at indstille produktionen af biler i et helt år. Det betyder, at de kun producerer biler, der er blevet bestilt. Dette har resulteret i, at bilernes salgspris er blevet hævet med 50 procent.

I maj solgte Stroll desuden aktier for 117 millioner pund til den kinesiske bilproducent Geely, der også har forbindelser til Mercedes-Benz og Volvo.

Stroll har været involveret i Formel 1 siden 2017, hvor hans søn Lance fik sin debut hos Williams. Holdets dårlige præstationer, fik dem til at søge andre steder hen.

Det resulterede i, at han købte Force India og omdøbte holdet til Racing Point. I januar 2020 investerede han et enormt beløb i Aston Martin, og blev i den forbindelse bestyrelsesformand for bilfabrikanten.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023