Theo Pourchaire snupper førstepladsen fra Frederik Vesti i Formel 2-mesterskabet

Jack Doohan vandt Formel 2-løbet i Belgien, men Theo Pourchaire fik point nok til at overtage føringen i mesterskabet.

For første gang i over to måneder befinder Frederik Vesti sig ikke øverst i den samlede stilling i Formel 2. Denne placering mistede han, efter at have sendt sin bil i barrieren på Spa, hvorefter han måtte udgå.

Podiet blev rundet af med Enzo Fittipaldi, der faktisk krydsede stregen som nummer fem. Efter løb fik både Victor Martins og Oliver Bearman straffe, hvorfor Fittipaldi blev rykket to pladser frem.

Bearman havde kørt sig til pole-position, men pladsen ved siden af ham var tom, da Vesti var udgået allerede inden løbet.

Bag ham fik Pourchaire en rigtig god start, hvilket gjorde det muligt for ham at overhale på indersiden. Dermed bragte han sig op på en 2.-plads allerede på første omgang.

Pourchaire formåede senere i løbet af køre sig frem til en 1.-plads, men på omgang 23 kunne han ikke længere hold Doohan bag sig.

Med kun tre omgange igen, var det derfor pludselig Doohan, der lå i front. Han fik hurtigt lavet et hul på et sekund, og føringen holdt han fast i. Da han kørte over stregen, havde han et hul ned til Pourchaire på 1,8 sekunder.

Fittipaldi fik en 3.-plads efter straffe på fem sekunder til Martins og Bearman, der begge havde skyld i en kollision.

Det var meget vigtigt for Pourchaire, at han fik kørt sig til en 2.-plads. Det har nemlig betydet, at han for første gang siden april befinder sig øverst i den samlede stilling.

For Vesti er det naturligvis dårlige nyheder, da han nu har 12 point op til sin rival. På 3.-pladsen i den samlede stilling befinder Iwasa sig. Han har 34 point til førstepladsen.