Teenager kan blive den første kvinde i Formel 1

Foto: Aiva Anagnostiadis / Instagram

Teenageren Aiva Anagnostiadis har en drøm om at blive den første kvinde i Formel 1 i den moderne æra. Og hun har netop taget et stort skridt i den rigtige retning.

Den kun 16-årige Aiva Anagnostiadis følger i landsmændene Oscar Piastri og Jack Doohans fodspor, da hun er blevet optaget på Alpine F1 Academy.

Det betyder, at den unge australier hiver teltpælene op og flytter til Europa sammen med sin familie. I næste sæson skal hun fortsat køre gokart, men i 2025-sæsonen skal hun overgå til racerbiler.

“Det er klart, at hovedmålet nu er Formel 1. At køre professionelt og få løn for det som et job,” sagde hun til Herald Sun.

Hendes familie har solgt deres hus for at hjælpe Anagnostiadis med at tage det næste skridt i karrieren. Hun håber selv på, at hun kan skrive sig ind i historiebøgerne i motorsportens verden.

“Det ville være en drøm, der går i opfyldelse i alle aspekter,” sagde hun.

‘Forhåbentlig kan vi få det til at ske. Det er et stykke tid ude i fremtiden. Men alle de små ting, som vi sætter ind nu, vil hjælpe med at nå det mål.”

Ifølge Daily Mail flytter familien til Oxford, hvor hun vil blive en del af Dan Holland Racing. Holdet har haft stor succes med at køre gokart, da de har vundet både Rotax British- og europæiske mesterskaber. Hertil har de også vundet X30 Junior-serien.

Anagnostiadis har også afsløret, at hun ser Piastri som en klar rollemodel. Den australske stjerne har hidtil kørt en flot debutsæson i Formel 1.

“Med ham som australier, og at han har været en del af Alpine, er det en stor inspiration,” sagde hun.

Den unge stjernes mor, Barbara, er rigtig glad for den store interesse fra Alpine.

“Som kvinde i denne sport, vil det gøre en forskel at have den slags støtte og tro bag sig.Det ville være fedt for sporten at have en kvinde, der repræsenterer F1. Det ville være fantastisk,” sagde hun.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023