Sergio Perez lærer sin skæbne efter ‘joke’-kommentar om Abu Dhabi-stewards

Foto: Sergio Perez / Getty Images

F1 har afsagt deres dom efter at have indkaldt Sergio Perez på grund af en kommentar over radioen under Abu Dhabi Grand Prix.

Sergio Perez har fået en formel advarsel af stewards ved Abu Dhabi Grand Prix efter hans kommentar i kølvandet på hans tidsstraf.

Perez blev ramt af en fem-sekunders tidsstraf for kontakt med Lando Norris i sving 6, hvilket skubbede ham ned fra 2. pladsen til 4. pladsen.

Over radioen sagde han: “Stewards er en joke, mand. Jeg kan ikke tro det. De har været meget dårlige i år, men det her er en joke. Det er virkelig en joke.”

Dette førte til, at han blev indkaldt for overtrædelse af artikel 12.2.1 K i regelsættet, som dækker over dårlig opførsel over for embedsmænd, herunder stewards.

Under mødet med mexicaneren forklarede F1-stewards, at de “ikke havde noget problem med, at nogen var uenige i deres beslutninger”, men at “personlige fornærmelser” var en overtrædelse af ISC.

Stewards bemærkede dog, at de var “splittede i sagen”, da de var genstand for Perez’ kommentarer. Men da Abu Dhabi var sæsonens sidste løb, kunne den sædvanlige procedure med at sende sagen videre til stewards ved det næste løb ikke følges.

Sergio Perez gav ‘en oprigtig undskyldning’ over for stewards og forklarede, at han kom med kommentarerne “i øjeblikkets hede og ikke overvejede, at de ville blive sendt.”

Red Bull-køreren udtrykte beklagelse over eventuel krænkelse forårsaget og stewards accepterede undskyldningen og bemærkede, at Perez ikke er kendt for at komme med sådanne kommentarer og er normalt “ekstremt respektfuld”.

Red Bulls team manager Jonathan Wheatley og stewards havde “konstruktive diskussioner” om brugen af teamradio-beskeder og deres dom.

Selvom om Perez var uenig i beslutningen, så kunne han godt forstå stewards og dommen.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023