Sergio Perez gav Max Verstappen et uønsket boost med denne kommentar

Foto: Robert Szaniszlo/NurPhoto via Getty Images

Sergio Perez har haft svært ved at få tingene til at fungere i denne sæson, hvorfor hans udtalelser har givet bagslag.

Red Bull-kører Sergio Perez’ præstationer begyndte at falme kort tid efter, at han hævdede at være klar til at kæmpe om verdensmesterskabet.

Denne udtalelse har ikke blot givet bagslag for Perez, men har også givet Max Verstappen et boost.

Det mener tidligere verdensmester Jacques Villeneuve. Han mener også, at Perez ganske enkelt ikke er på niveau med hans hollandske holdkammerat.

Perez fik ellers en god start på sæsonen, da han vandt løbene i hhv. Saudi-Arabien og Aserbajdsjan. Derefter er det dog gået ned ad bakken for den mexicanske kører.

Han har kun været på podiet to gange siden da, og kvalificerede sig endnu engang ikke til Q3 i Østrig. Desuden måtte han se til, mens Verstappen tog sin femte sejr i træk og udvidede sin føring til 81 point.

Villeneuve mener, at Perez’ problemer startede, da han udtalte, at han kan vinde verdensmesterskabet. Hollænderen valgte at tage udfordringen op, og Perez mistede momentum. Det resulterede i dårlige præstationer i både Australien, Monaco, Spanien, og Canada.

Villeneuve understreger også, at man ikke kan begå den type fejl, som Perez har begået, hvis man vil vinde verdensmesterskabet. Fejl begik han mange af i Østrig, hvor han fik slettet flere omgangstider i kvalifikationen, og derfor måtte starte som nummer 15.

“Sergio begyndte at have dårligere præstationer, kort efter at have sagt: ‘Nu vil jeg kæmpe for at vinde mesterskabet’,” sagde Villeneuve til La Gazzetta dello Sport.

“Efter min mening gav den udtalelse Verstappen et ekstra boost – og han (Perez, red.) begyndte på den anden side at lave fejl.”

“Enhver kører skal forstå, hvad hans niveau er. Og Sergio er ikke på Max’ niveau. Han kan køre lige så hurtigt, men ikke over hele sæsonen. Hvis du siger sådan noget, kan du ikke lave fejl, som han gjorde i fredags i kvalifikationen.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023