Sergio Perez forklarer årsager til manglende hastighed i forhold til Max Verstappen

Foto: Shutterstock

Sergio Perez hævder, at en kombination af egne fejl og en for ‘aggressiv opsætning’ af bilen, kostede ham tid i forhold til Max Verstappen.

Max Verstappen startede som nummer seks i løbet ved Belgiens Grand Prix, efter at have taget en straf på fem pladser, fordi han havde skiftet sin gearkasse.

Alligevel formåede den hollandske stjerne at tage endnu en sejr. Han kørte sig frem gennem feltet, og på omgang 17 af 44 overhalede han holdkammeraten Sergio Perez på førstepladsen.

Derfra var han stort set ustoppelig, og da han kørte over målstregen, var han 22 sekunder foran sin holdkammerat. Dermed vandt han sin ottende sejr i træk på særdeles dominerende vis.

Efter løbet udtalte Perez sig til Sky F1. Her blev han spurgt, om han selv mente, at det var muligt for ham at vinde løbet på Spa-Francorchamps.

Til Sky F1 fortæller den mexicanske kører, at han begik en fejl, efter at være blevet overhalet af Verstappen. Det skete i sving 11, hvor han gik for bredt. Det medførte, at hollænderen lagde afstand til ham.

Samtidig påpeger han, at holdet havde lavet en ‘for aggressiv’ opsætning af bilen. Derfor vurderede han, at det ikke ville være muligt at indhente Verstappen. I stedet valgte han at fokusere på at holde fast i sin andenplads.

“Især på andet stint trak han fra mig. Her fik han god afstand. Og så gik jeg bredt i sving 11, og afstanden blev større,” siger Perez.

“Fra det tidspunkt og frem handlede det om at sikre, at vi fik den hjem. Vi var lidt for aggressive med bilens opsætning. Jeg havde nogen træning, så det var vigtigt at sikre, at vi fik bilen hjem.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023