Sådan styrer Haas F1 Team sin operation over tre lande

Foto: Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Formel 1-holdet Haas har i dag operationer i tre forskellige lande, hvorfor holdet drives på anden vis, end andre hold i feltet.

Simone Resta, der er teknisk direktør hos Haas, har forklaret, hvordan driften af holdet fungerer på tværs af faciliteter i tre forskellige lande.

Det amerikanske hold har sit formelle hovedkvarter i Charlotte i USA. Det er herfra, at selve administrationen af holdet foregår.

I Storbritannien er holdet dog også til stede, da de her har en fabrik i Banbury. Denne fabrik har tidligere været ejet af Formel 1-holdet Manor.

Resta og designpersonalet befinder sig ikke i Storbritannien. Derimod arbejder de til dagligt fra et kontor i Maranello, der befinder sig på Ferraris store anlæg i den italienske by.

Derfor er det et meget komplekst hold, der har spredt sit personale og sine faciliteter over tre forskellige lande og tidszoner. Derfor er de også nødt til at drive deres hold på en helt særlig måde.

“Jeg formoder, at de gør det meget sværere på en måde,” indrømmer Resta til Speedcafe.

Han fortæller også, at de er nødt til at benytte sig af teknologien i hverdagen, for at få tingene til at hænge sammen.

“Vi er store brugere af Teams, som mange var i COVID-tiden. Jeg vil sige, at det fungere mere eller mindre på samme måde. Især mellem faciliteterne. F.eks. mellem denne facilitet (i Maranello red.) og personalet i vindtunnelen, som er en kilometer fra hinanden,” siger han.

“Man ender med at lave møder på Teams med en masse mennesker. Telefon, WhatsApp eller hvad som helst. Alt det her, som den yngre generation laver, er vores måde at arbejde på.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023