Sådan brød Haas forbandelse over nye hold i Formel 1

Foto: Charles Coates/Getty Images

Haas er det yngste hold i Formel 1, men er godt på vej til at finde en plads blandt de 20 mest erfarne hold i toppen af motorsporten.

Haas-chef Günther Steiner mener, at der er flere faktorer, der har gjort det muligt for Haas at overleve. Her adskiller de sig fra andre hold, der har været nødt til at kaste håndklædet i ringen.

Han mener, at det især er den store støtte fra Gene Haas, der har haft betydning for deres overlevelse i Formel 1. Det er nemlig ham, der har finansieret hele projektet gennem op- og nedture.

“Jeg tror, det er mest takket være Gene, der tror på det. Intet andet. Han troede på det, og jeg synes ikke, at vi har et dårligt stykke arbejde som hold,” sagde Steiner til Motorsport.com.

“Det hjælper selvfølgelig at komme ind og score point i vores første løb, men det handlede også om at få troværdighed.”

Man bør dog heller ikke undervurdere, hvor stor en rolle, Steiner har spillet. Han har nemlig været med til at sikre, at Gene Haas fortsat har troet på projektet.

Der blev ikke givet falske løfter eller høje forventninger, som blot ville resultere i skuffelser. Derfor er stikket heller ikke blevet trukket.

“Jeg tror, jeg har været i motorsport længe nok. Hvis jeg siger til Gene: ‘Om tre år er vi verdensmester’, så er det ikke realistisk,” sagde han.

“Hvis du giver folk urealistiske forventninger, er de utilfredse. Og så er det tydeligt, at enten lukker han holdet, eller i det mindste fyrer han mig.”

“Jeg har altid været realistisk. Jeg har sagt: ‘Hvis du ikke kan lide, hvad jeg fortæller dig, så lad mig det vide det, og jeg kommer videre’. Jeg vil altid give dig mit bedste skøn.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023