Så mange penge brugte Red Bull for hvert Formel 1-point

Foto: Danilo Di Giovanni/Getty Images

Red Bull har været dominerende i denne sæson, hvor de hentede i alt 860 point, hvilket er ny rekord.

Siden 2021 har alle ti hold i Formel 1 været underlagt et budgetloft. Formålet med dette er, at det skal gøre konkurrencen i feltet mere lige. Tidligere har de større hold nemlig haft mulighed for at investere betydeligt flere penge i faciliteter og udvikling.

Loftet blev oprindeligt sat til 175 millioner dollars, men blev reduceret til 145 millioner dollars i 2021. I år er det igen blevet reduceret, hvorfor holdene ‘kun’ har haft 135 millioner dollars at gøre godt med.

Det er dog værd at nævne, at det reelle tal er en smule højere. Det skyldes, at der også skal tages højde for blandt andet inflation og andet, der har påvirket økonomien verden over.

Desuden er der også andre ting, der kan hæve budgetloftet. Blandt andet står det i reglerne, at loftet hæves med 1,8 millioner dollars for hvert løb udover 21 stk.

I denne sæson skulle der have været kørt 24 løb, men det blev der sat en stopper for. Kinas Grand Prix blev aflyst for tredje år i træk på grund af coronarestriktioner.

Løbet i Imola skulle også have været afviklet, men blev aflyst i sidste øjeblik. Dette blev dog stadig regnet med i budgettet hos FIA, da det blev aflyst meget sent. Derfor var de fleste af holdene også allerede dukket op i Italien.

Ifølge RacingNews365 har dette medført, at holdene i denne sæson har kunnet bruge op til 150 millioner dollars. Det er dog ikke alle hold, der har fået lige meget ud af disse penge.

Red Bull har vist sig at være det mest effektive hold, da de har ‘betalt’ 175.000 dollars pr. point. For Haas står det helt anderledes til, da hvert point har kostet dem 12,5 millioner dollars.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023