Ryan Reynolds og Rob McElhenney køber 24% ejerandel af Alpine

Foto: Lewis Storey/Getty Images

Wrexham Football Club-ejerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney er en del af en investorgruppe, der har købt 24% af aktierne i Formel 1-holdet Alpine.

Mandag har Alpines moderselskab, Renault, afsløret salget af 24% af aktierne i selskabet bag Formel 1-holdet Alpine Racing.

Selskabet har meddelt, at de to Hollywood-stjerner er blandt investorerne, der har overtaget andelen. De har slået sig sammen med Otro Capital og RedBird Capital Partners.

Der er tale om en aftale, der har en værd på omtrent 171 millioner pund. Dette værdiansætter Alpine Racing, der holder til i Storbritannien, til omtrent 706 millioner pund. Det svarer til over 6,1 milliarder kroner.

I skrivende stund befinder Alpine Racing sig på en samlet femteplads i konstruktørmesterskabet.

Reynolds og McElhenney har allerede erfaring fra sportens verden, da de overtog klubben Wrexham i november 2021.

Det har de haft stor succes med, da de har ført klubben retur til Football League efter 15 år. Det skete, da de vandt National League-titlen i april i år.

Det amerikanske investeringsselskab RedBird er også medejer af Fenway Sports Group, der ejer både Premier League-holdet Liverpool og baseballholdet Boston Red Sox.

Desuden købte de også den italienske fodboldklub AC Milan i august sidste år, hvilket de betalt 1,2 milliarder euro for. De har også en stor ejerandel i den franske Ligue 1-klub Toulouse.

“Denne aftale er et vigtigt skridt for at forbedre vores præstationer på alle niveauer,” sagde Alpine-direktør Laurent Rossi.

Han tilføjede, at investeringen ville ‘booste’ F1-holdets medieprofil, hvilket igen ville understøtte Alpines ‘præstationer på længere sigt’.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023