Regelkaos i Formel 1: Nu ønsker kørerne mere medbestemmelse

Foto: Shutterstock

I de seneste sæsoner er der blevet indført flere nye regler i Formel 1. Nu vil kørerne selv have mere indflydelse på det.

Forud for Brasiliens Grand Prix besluttede løbsdirektør Niels Wittich at indføre en ny regel. Derfor var det ikke tilladt for kørerne at stoppe ved udgangen af pitlane under kvalifikationen.

Dette har flere kørere tidligere gjort, for at skabe et hul ude på banen. Men nu er det ikke længere tilladt, og kørerne skal derfor køre direkte fra garagen og ud på banen.

Den nye regel har ført til kritik fra flere kørere, ligesom der også er blevet stillet krav om mere medbestemmelse. Blandt andet har Verstappen kaldt den nye regel for ‘helt forfærdelig’.

“På denne bane har vi en lang pit-udgang, der er omgivet af mure. Men på andre baner kører man med 15-20 km/t ved siden af , hvor de andre tordner forbi med 300 km/. Det er ekstremt farligt,” sagde han ifølge Total Motorsport.

“Fra mit synspunkt virker det slet ikke, det skaber bare flere problemer. Lad os bare tage fredag. Folk måtte køre ud på græsset for at overhale andre. Det er noget lort. I hver kvalifikation bliver seks til otte biler undersøgt, fordi de overtræder den maksimale tid. Jeg ved ikke, hvad vi forsøger at opnå.”

Også Lando Norris har udtalt sig om det, og han har gjort det klart, at kørerne vil have mere at sige.

“Vi har ikke noget at sige om reglerne. De er simpelthen blevet indført, uanset om vi synes, de er gode eller dårlige for sporten,” sagde han ifølge Total Motorsport, og det bakker Verstappen op om:

“Nogle gange er der simpelthen for mange regler, som vi skal forholde os til. Og for meget politik til at ændre noget. Selvfølgelig vil jeg gerne have, at vi har en GPDA (kørerforening, red., som kan få noget at sige. Jeg vil gerne selv eje Formel 1! Men sådan er det ikke,” sagde Red Bull-køreren.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023