Red Bull giver dig vinger: Grundlæggerens søn scorer 4 milliarder

Foto: Danilo Di Giovanni/Getty Images

Red Bull er et stort imperium, der ikke blot dækker over energidrikke og Formel 1-hold.

Red Bull-arving Mark Mateschitz er kendt som Europas rigeste såkaldt ‘millennial’. Selvom han ikke manglede penge, kan han nu glæde sig over at være blevet endnu rigere.

Ifølge Bloomberg har han for nylig fået sit første udbytte efter at have arvet sin fars andel i Red Bull.

Den blot 31-årige milliard modtog en udbyttebetaling på intet mindre end 505 millioner pund. Det svarer til mere end 4,3 milliarder kroner. Derfor kommer han næppe til at gå sulten i seng det næste lange stykke tid.

I dag ejer han 49 procent af virksomheden, som hans far Dietrich var med til at sidste. Ejerandelen overgik til Mark, da hans far døde sidste år.

Den primære indkomst kommer naturligvis fra salg af deres populære energidrik. Men de både tjener penge og markedsfører sig på et væld af måder. Blandt andet ejer Red Bull det mest succesfulde Formel 1-hold i de seneste år. Ligeledes har de også ejerskab i en række europæiske fodboldklubber.

Ifølge Bloomberg skabte den store koncern en omsætning på 8,4 milliarder pund sidste år, hvoraf der blev skabt et overskud på 1,4 milliarder pund. Dette er svarende til godt og vel 12 milliarder kroner.

En stor del af dette overskud blev distribueret til aktionærer, herunder Mateschitz, der ifølge Forbes har en formue på 28 milliarder pund. Det giver ham en plads som nummer 35 over de rigeste personer i verden.

Foruden at have arvet sin fars ejerandel i Red Bull-imperiet, har han efter sigende også arvet en ø i Fiji, slotte i Østrig samt en ejendom i Londons Knightsbridge-område.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023