Pierre Gasly løfter sløret for AlphaTauris uventede succes

Foto: Ryan Pierse/Getty Images

Pierre Gasly har ‘sine idéer om’, hvorfor AlphaTauri formåede at skabe stor succes i Mexico.

AlphaTauri kan kun være glade for deres resultater i Mexico. Blandt andet formåede Daniel Ricciardo at imponere i stor stil, da han sikrede sig en 4.-plads i kvalifikationen. Anderledes så det ud for Alpine og Pierre Gasly, der måtte starte som nummer 11.

Også for Esteban Ocon var der store problemer i kvalifikationen. Han gjorde, hvad han kunne, men det blev kun til en 16.-plads i Q1. Han rykkede dog en plads frem, fordi  Yuki Tsunoda blev ramt af en straf.

Gasly, der selv har kørt for Toro Rosso/AlphaTauri i Mexico fem gange mellem 2017 og 2022, sluttede selv på en 4.-plads for to år siden. Han udtalte efter kvalifikationen, at AlphaTauri har en meget specifik tilgang til banen.

Derfor er han overbevist om, at holdet havde en klar fordel i forhold til rivalerne. Selvom AT04 manglede noget fart sammenlignet med rivalerne, kunne de alligevel præstere flot.

“Jeg er bare skuffet over bilens generelle ydeevne, fordi vi ikke har præsteret i forhold til alle de fyre, vi normalt kæmper med,” sagde Gasly ifølge Autosport.

“Jeg har mine idéer om, hvorfor vi ikke er konkurrencedygtige, og hvorfor AlphaTauri for eksempel er konkurrencedygtig.”

Da han blev bedt om at uddybe, sagde han, at han ikke ønskede at gå i dybden med det.

“Det vil jeg ikke kommentere på. Men der er et par indlysende ting og ting, som jeg allerede har fortalt fyrene (holdet hos Alpine, red.), som kostede os tid i første sektor,” sagde han.

“Det er ting, som man selv kan se fra bilens kamera. Hvis I ser det med bilens kamera, så forstår I det ret nemt.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023