Paddock-rygter: AlphaTauri kan køre i RB19 næste sæson

Foto: Shutterstock

AlphaTauri kan potentielt ende med at køre i RB19 i næste sæson, lyder det fra Formel 1-kommentator David Croft.

Red Bull har vundet alle 12 løb i denne sæson med deres RB19. Det er derfor blevet en af de mest dominerende biler i Formel 1-historien.

Dette står i skarp kontrast til søsterholdet AlphaTauri, der ligger nederst i konstruktørmesterskabet. Indtil videre er det kun blevet til tre point i denne sæson, som alle er hentet af Yuki Tsunoda.

Holdet har kæmpet en brav kamp denne sæson, men har ikke fået deres bil til at fungere. Deres kørere har derfor haft en bil, der er betydeligt mindre konkurrencedygtig end i tidligere sæsoner.

Sky Sports-kommentator David Croft har for nylig udtalt sig om holdets situation og fremtid. I denne forbindelse er han kommet med et interessant rygte.

“AlphaTauri er det, der interesserer mig. Hvad gør AlphaTauri herfra?” siger han ifølge Crash.net.

“Yuki Tsunoda kører okay. Han har scoret alle deres point i år. Nyck de Vries fungerede ikke, men jeg havde gerne set ham få lidt mere tid. Jeg forstår dog grundene til, hvorfor de gav slip på ham.”

“Daniel Ricciardo er kommet ind som en motivation. Ikke kun for Yuki, men også for Checo (Sergio Perez, red.). Og det ser også ud til at have fungeret i de seneste løb.”

Selvom Ricciardo kan have haft positiv indflydelse på præstationerne hos både AlphaTauri og Red Bull, er der tvivl om hans fremtid.

Der bliver spekuleret i, om den erfarne australier ønsker at holde fast i sit sæde hos AlphaTauri. Angiveligt afviste han tilbud fra både Haas og Williams, da han ikke ville køre bagerst i feltet.

“Men ønsker Daniel Ricciardo at køre for AlphaTauri næste år? Potentielt, men kun hvis AlphaTauri har en meget bedre bil,” sagde Croft.

“Der er masser af rapporter om, at planen er, at de skal køre dette års Red Bull næste år. Uanset hvilket navn de kommer til at have. Måske Toro Rosso igen.”

“Det er sket før. Super Aguri kørte for eksempel en et år gammel Honda. Det ville helt sikkert fungere for AlphaTauri, men det er kun et rygte fra paddocken.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023