Overset detalje i Ricciardos F1-fiasko: Satsning gik helt galt

Foto: Shutterstock

Daniel Ricciardo havde ikke den store succes i sit comebackløb i Austin, hvor en dårlig strategi var en hindring.

Australske Daniel Ricciardo kan ikke have været helt tilfreds med strategien fra AlphaTauri på Circuit of the Americas. På grund af holdets strategi, måtte han nøjes med en 17.-plads i det første løb, siden han vendte retur fra sin skade.

Ricciardo kom godt fra start, efter at være startet som nummer 15. I løbet af få runder var han kravlet op på en 10.-plads. På et tidspunkt var han endda fremme på en 7.-plads. Men desværre endte det skidt for veteranen, der kørte over stregen som nummer 17.

AlphaTauri besluttede at køre Ricciardo på en et-stop-strategi, hvilket ikke gik godt. Desuden trak de ham ind til et meget sent pitstop, hvilket utilsigtet satte en stopper for Lewis Hamilton.

“Et-stop-strategien virkede ikke. Han har taget de bløde dæk på, og har lige sat løbets hurtigste omgang,” sagde Brundle i sin rolle som kommentator.

Det var dog ikke blot strategien, der satte en stopper for Ricciardo i Austin. Optagelser fra hans bil viser, at han under et pitstop fik fjernet et stykke fra en anden bil, som sandsynligvis også bremsede ham.

AlphaTauris tekniske direktør, Jody Egginton, har efterfølgende bekræftet, at Ricciardos tempo faldt som følge af de skader, hans bil havde pådraget sig.

“Daniels løb var vanskeligere senere, men han havde en rigtig god første indsats, hvilket åbnede strategimulighederne for ham,” sagde Eggington ifølge FOX Sports.

“Men kort efter sit første stop, opstod han skader på bremsekanalen, hvilket resulterede i et betydeligt tab af tempo. Det betyder, at han ikke var i stand til at køre i det tempo, han ellers var i stand til. Derfor faldt han tilbage i feltet.”

“Senere tog vi chancen ved at stoppe og forsøge at løse problemet i tilfælde af en sen Safety Car. Selvom vi forbedrede bilbalancen ved stoppet, sluttede løbet uden hændelser, hvilket ikke gav nogen mulighed for at få ham fremad.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023