Oscar Piastri vil udnytte Formel 1-regler i søndagens grandprix

Foto: Clive Rose/Getty Images

McLaren-kører Oscar Piastri har planer om at udnytte Formel 1-reglerne i søndagens løb.

Oscar Piastri har gjort det klart, at han vil bruge banens curbs mest muligt på en række dele af Autodromo Hermanos Rodriguez-banen. Det vil han gøre med henblik på at kunne vinde tid.

Det ser ud til, at banen i Mexico ikke er helt så skånselsløs med hensyn til banegrænserne, som det var tilfældet i Qatar og USA. Netop dette har fået Piastri til at indrømme, at han vil forsøge at udnytte det mest muligt.

FIA har ifølge GPFans afsløret reglerne på dette område til weekendens løb. Efter at have gjort dette, er den generelle konsensus, at der er meget mere plads til fejl. Ligeledes vil de fleste kørere efter sigende forsøge at udnytte, at de kan køre på curbs.

Piastri har også indrømmet, at han allerede har forsøgt at gøre sig mest mulig i dette i løbet af weekenden. Her forventes det, at han vil være i stand til at udfordre i den forreste del af feltet i søndagens løb.

“a, det er en mulighed, hvordan man gør brug af curbs her,” sagde han til Sky Germany.

“Men alle forsøger selvfølgelig at få noget ud af bilen. Men man vil også gerne have, at bilen forbliver så stabil som muligt og derfor holder sig væk fra kantstenene. Jeg har prøvet meget. Vi har tre træningspas, så man kan prøve lidt mere.”

Piastri har haft fin succes i denne weekend, men det samme kan man ikke sige om Lando Norris. Hans kvalifikation slog helt fejl, hvorfor han må acceptere at starte som nummer 19 i søndagens løb.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023