Oscar Piastri: McLaren tilpasser sig stadig til livet i forreste række

Foto: Clive Rose/Getty Images

Oscar Piastri føler, at McLaren fortsat bliver ‘mere komfortable’ med deres position i Formel 1-nettet.

McLaren fik ikke en god start på denne sæson, men har med stor succes udviklet og opgraderet deres bil gennem sæsonen. Især opgraderingerne introduceret i Østrig og Singapore har gjort bilen mere konkurrencedygtig.

Piastri og Lando Norris har scoret ni podieplaceringer i de seneste 11 løb. Det har betydet, at de er godt på vej til at afslutte sæsonen som nummer fire i konstruktørmesterskabet.

Nu hvor der endelig sker fremskridt for McLaren, har Piastri beskrevet, hvordan holdet tilpasser sig livet som frontløber igen.

“Jeg har altid haft troen på holdet. At hvis vi havde en bil, der var i stand til at kæmpe med i front, ville vi være klar til det,” sagde Piastri ifølge RacingNews365.

“Det synes jeg, vi har kunnet vise i andet halvår. Udviklingen og fremgangen på bilfronten har været utrolig. Nu bliver vi langsomt mere og mere trygge ved at være i front.”

“I stedet for at omtale nogle af de andre hold som topholdene, er de vores konkurrenter nu.”

Piastri forklarede også, at en afgørende faktor for McLarens store succes har været deres korrelation mellem dets fabriksdata og bilen på banen.

“Det har helt klart været en stor vending. Den første opgradering, vi satte på, gav os virkelig et ekstra trin i ydeevnen. Og alt andet siden har gjort det samme,” sagde han.

“Det mest opmuntrende har været, at alt, hvad vi har ønsket at sætte på bilen. Og alt, hvad vi vil ændre med bilen, har gjort, hvad det skal.”

“Alle de tal, som vi forventede, var stort set de samme i det virkelige liv. Det kan man ikke altid tage for givet. Jeg synes, det har været bemærkelsesværdigt.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023