Oscar Piastri: McLaren kommer til at ‘lide’ på Circuit of the America på grund af dette

Foto: Clive Rose/Getty Images

Oscar Piastri mener, at det kan blive vanskeligt for McLaren at få succes på Circuit of the Americas i Austin.

McLaren har hentet flere point end rivalerne i både Japan og Qatar. Derfor har Lando Norris og Oscar Piastri god grund til at være glade for deres præstationer.

Især Lusail International Circuit harmonerede godt med MCL60’s styrker på grund af den jævne asfalt. Derfor havde Piastri og Norris gode forudsætninger for at komme godt igennem mellem- og højhastighedssvingene.

COTA er derimod kendt for at være en mere ujævn bane, selvom den i starten af 2022 var gennem en større renovering. Denne renovering blev udført på grund af kritik fra både Formel 1 og MotoGP.

Derfor mener Piastri heller ikke, at McLaren har mulighed for at være helt så konkurrencedygtige, som de har været på det seneste.

“Det er en rigtig fed bane med mange forskellige typer sving og en masse ændringer i højden,” sagde Piastri ifølge Speedcafe.

“Vi får se, hvor konkurrencedygtige vi kan være. Men jeg tror ikke, det bliver helt så godt som de sidste par weekender.”

Adspurgt om den mere ujævne overflade kan være en ulempe, svarede Piastri, at det bestemt kommer til at spille ind.

“Det er en af tingene. Qatar er en meget jævn bane, men den har også mange hurtige sving. Der er ingen virkelig langsomme sving, hvilket var gode nyheder for os.”

“Her tror jeg i særdeleshed, at bumpene ikke vil være vores ven. De er aldrig nogens venner, men jeg tror, vi kommer til at lide en del under det.”

“Der er også meget langsommere sving her end f.eks. Qatar og Japan, så det hjælper heller ikke.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023