Oscar Piastri indsamler pengene, som McLaren betalte Daniel Ricciardo for ikke at køre

Foto: Clive Rose/Getty Images

Oscar Piastri har klaret sig rigtig godt i denne sæson, og det kan McLaren mærke på kistebunden.

Oscar Piastri spiller en stor rolle i, at McLaren potentielt snart indtager 4.-pladsen i den samlede stilling. Dermed hjælper han også holdet med at ‘genvinde’ en betydelig del af, hvad de har betalt Daniel Ricciardo, for at ophæve hans kontrakt.

Sådan lyder det fra Karun Chandhok ifølge PlanetF1.

Ricciardo kæmpede med formen i sidste sæson og scorede kun en tredjedel af Lando Norris’ point, hvorfor McLaren besluttede at fyre ham. Som hans afløser, indgik de en aftale med landsmanden Piastri.

Holdet kom ganske vist langsomt fra start, men har på det seneste forbedret deres MCL60 markant. Derfor er de pludselig blevet den nærmeste rival til Red Bull.

Piastri har hidtil sikret sig fem podieplaceringer og en sprintsejr. Dette har hjulpet McLaren med at hale ind på Aston Martin. De har nu kun 11 point op til Fernando Alonso og co. i den samlede stilling.

Chandhok mener, at det er forårsaget af de mere jævnbyrdige kører. Piastri har scoret omkring to tredjedele af den mængde point, som Norris har hentet.

Og da konstruktørmesterskabet er afgørende for mængden af præmiepenge, er det positivt for McLaren. De står nemlig til at genvinde ’10 millioner eller mere’ af, hvad de har betalt Ricciardo.

“Jeg ved ikke, hvad de betalte Daniel Ricciardo for ikke at køre for dem i år, men det er en betydelig sum penge,” siger Chandhok i Sky F1-podcasten.

“At de har fået Oscar til at skyde på alle cylindre og score point. Og at de vil komme foran Aston, fordi de har to kørere, der scorer point, vil give dem omkring 10 millioner tilbage af det, de betalte Daniel.

“Så det har vist sig at være et ret smart træk.”

Ekspert Ted Kravitz var dog hurtig til at forsvare Ricciardo. Han sagde, at ingen kan vide, om han kunne matche Piastris præstationer i den forbedrede MCL60.

“Af hensyn til fuldstændig retfærdighed og gennemsigtighed: Jeg vil gerne se Daniel Ricciardo i denne McLaren,” sagde Kravitz.

“For at være helt fair over for Daniel Ricciardo, så er vi ikke 100% sikre på, at han ikke kunne udføre opgaven som Oscar Piastri. Jeg ved, at det aldrig kommer til at ske, men jeg tænkte, at jeg ville sige det.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023