Økonomisk lussing til Formel 1 efter aflysning af løb på Imola

Foto: Shutterstock

Aflysningen af Italiens Grand Prix har ramt Formel 1 hårdt på det økonomiske punkt.

Formel 1 forventer at have økonomisk fremgang i forhold til den seneste sæson, hvor der i begge sæsoner har været afholdt 22 løb.

I år er Frankrigs Grand Prix blevet afløst af Las Vegas’ Grand Prix, hvilket forventes at være en mere lukrativ begivenhed.

Aflysningen af løbet på Imola på grund af oversvømmelse betød dog, at der kun blev afholdt seks løb fra april til juni. Der skulle have været afholdt syv, hvilket også var tilfældet i sidste sæson.

Det har fået betydning for tallene, da selve indtægterne fra løbet bliver registreret i det kvartal, hvor det afholdes. Medie- og sponsorindtægter bliver derimod fordelt på tværs af de fire kvartaler, alt afhængigt af antallet løb.

Derfor faldt Formel 1’s omsætning for andet kvartal fra 744 millioner dollars i 2022 til 724 millioner dollars i år.

Der er tale om et fald i 10 millioner dollars i primære indtægter, hvilket består af løbsindtægter, medierettigheder og sponsorater. Dertil er der også sket et fald på 10 millioner dollars fra andre indtægtskilder.

Betalingerne til de 10 hold faldt tilsvarende fra 368 millioner dollars til 344 millioner dollars. Alligevel steg overskuddet en smule, da det i år lød på 52 millioner dollars mod 49 millioner dollars sidste år.

Den støre negative effekt ved aflysningen af løbet på Imola, var relateret til, hvordan indtægter fra medierettigheder bliver indregnet. Det betød nemlig, at antallet af løb faldt fra syv til seks.

Den samlede indtjening fra løb var faktisk højere, selvom der kun blev arrangeret seks ud af syv planlagte løb. Det skyldes, at der kontraktligt var høje indtægter at hente fra de øvrige løb.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023