‘Not right’: Toto Wolff kræver møde med FIA efter Max Verstappen slipper igen

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Mercedes-boss Toto Wolff har krævet et møde med FIA, efter Max Verstappen igen slap uden en straf.

Teamchef Toto Wolff er ikke tilfreds med det faktum, at Max Verstappen igen er sluppet uden straf. Derfor mener han, at FIA skal indkalde til et møde.

Verstappen blev centrum i en sag hos stewarderne, da han blokerede for andre kørere i pitlane. Han valgte nemlig at standse sin bil under kvalifikationen, fordi han ønskede at skabe huller på banen.

Trafikproblemer i kvalifikationen har tvunget løbsdirektør Niels Wittich til i denne sæson at indføre en maksimal omgangstid. Formålet med dette, er at sikre, at kørerne ikke ruller langsomt gennem de sidste par sving for at skabe et hul til de forankørende.

På trods af det nye krav har kørerne fortsat brug for huller mellem bilerne, når de skal sætte deres omgangstider. Så i stedet for at sænke farten på banen, valgte Verstappen blot at stoppe forrest i pitline, indtil han havde et hul.

Det skabte en del forvirring blandt bilerne bag ham. De måtte nemlig pænt vente på, at han besluttede sig for at køre ud på banen. Indtil da havde ingen af dem mulighed for at genoptage deres sessioner.

Efterfølgende blev en undersøgelse udført, men Verstappen fik ingen straf. Desuden blev Mercedes-kører George Russell undersøgt for noget lignende, men han slap også.

“Jeg mener, at FIA er nødt til at sætte sig ned med kørerne og sportsdirektørerne og spørge, hvad vi præcist vil opnå,”  sagde Wolff ifølge Express.

“I sidste ende vil vi grundlæggende ikke have nogen hindring overhovedet. Vi vil ikke have, at nogen sidder fast i pitlane. Så hvordan kan vi opnå det? Det er bedre at være stationær i pitlane end at blokere nogen derude (på banen, red.). Men det ser stadig akavet ud. Det er ikke i orden, da nogle kører måske ikke klarer omgangen.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023