Nico Hülkenberg indrømmer at Formel 1 har set sine bedre dage i Tyskland

Foto: ANP via Getty Images

Nico Hülkenberg er enig i, at populariteten for Formel 1 i Tyskland, oplever tilbagegang for tiden.

Tyskland har en rig historie i Formel 1, og har haft flere store navne i feltet. Det omfatter blandt andet den syvdobbelte verdensmester Michael Schumacher og den firedobbelte verdensmester Sebastian Vettel.

Derudover har det tyske hold Mercedes også nydt stor succes i Formel 1. Det gjorde de seneste fra 2014 til 2020, hvor de vandt alle titler. I 2016 vandt de tilmed med den tyske kører Nico Rosberg bag rattet.

I dag er Nico Hülkenberg den eneste kører, der er tilbage i feltet. Ydermere er der ikke blevet kørt et eneste grandprix i landet siden 2020.

Ifølge PlanetF1 er der i de lavere rækker også mangel på tysk talent, der nå hele vejen til Formel 1. Nu har Hülkenberg givet sit syn på, hvorfor dette er tilfældet.

“Det er et faktum, at F1 ikke er så populært lige nu,” siger han ifølge PlanetF1.

“Der har bestemt været tidspunkter, hvor den (populariteten, red.) var meget større og til stede i Tyskland. Så det er en sand observation.”

“Jeg tror, det er en kombination af et par ting. Naturligvis har Tyskland altid været forkælet med Michael (Schumacher, red.), og derefter med Sebastian (Vettel, red.), (Nico, red.) Rosberg, og Mercedes.”

“Vi har altid haft en meget stærk tilstedeværelse i Formel 1. Eller i det mindste de sidste 30 år eller deromkring. Og i nogle perioder tror jeg, at sporten er mere populær og mere efterspurgt. Og så falder det nok naturligt nogle gange.”

“Men jeg tror også, at opfattelsen af bilindustrien i Tyskland… Den er ansvarlig for klimaændringer og den er ikke bæredygtig. Og det tror jeg smitter af på motorsporten.”

“Derfor tror jeg, at opfattelsen og hvad politikerne fortæller folk om, hvad der er dårligt, har negative indflydelse på Formel 1.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023