Nelson Piquet skal alligevel ikke betale millionbøde for kommentar om Lewis Hamilton

Foto: Nelson Piquet / Gettyimages

Nelson Piquet blev idømt en stor bøde for en upassende kommentar om Lewis Hamilton. Nu slipper han for at betale.

Den tidligere Formel 1-kører Nelson Piquet endte i massiv modvind for en udtalelse om Lewis Hamilton. Udtalelsen gjorde ham dog ikke blot til en upopulær mand. Den endte også med at koste ham en stor bøde.

Konkret endte han i fedtefadet for at have omtalt Hamilton som en ‘neguinho’, hvilket kan oversættes til en ‘lille sort mand’. Det blev han idømt en stor bøde for, men denne bøde er nu blevet annulleret, hvorfor han slipper for at punge ud.

Oprindeligt blev han idømt en bøde på £817.000 for sine grimme bemærkninger om den syvdobbelte verdensmester. Dette svarer til lidt over 7 millioner kroner. Bøden blev han idømt, fordi en række menneskerettighedsgrupper valgte at trække ham i retten.

Desuden blev hans udtalelser også fordømt af Formel 1. De valgte desuden også at bandlyse den tredobbelte verdensmester fra sporten, hvilket fortsat er gældende. Selvom bøden er blevet annulleret, er han derfor stadig bandlyst fra paddocken.

Piquets har fra starten argumenteret for, at hans kommentarer til Hamilton ikke havde nogen racemæssig sammenhæng. Han mener derfor ikke, at det var ment som racisme, da det er et udtryk, der bruges uformelt i Brasilien.

Piquets argument blev i første omgang afvist af landets retssystem, da hans kommentarer også blev vurderet at være homofobiske. Han fik derfor en bøde på fem millioner brasilianske real, hvilket svarer til over syv millioner kroner.

Det er dog nu blevet rapporteret af det brasilianske medie Metropoles, at bøden er blevet annulleret.

Piquets argument om, hvorfor han brugte ordet ‘neguinho’ er nemlig blevet accepteret af retten, som efterfølgende har annulleret bøden som følge heraf.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023