Mika Häkkinen: ‘Disse Formel 1-biler er lavet til en bestemt kører’

Foto: Shutterstock

Flere Formel 1-hold benægter at have udviklet en bil, der passer specifikt til en af deres kørere.

Tidligere Formel 1-kører Mika Häkkinen er ikke enig, når alle hold siger, at de ikke har udviklet deres biler til én specifik kører.

Her peger han ikke blot på nuværende hold og kører. Derimod taler han også om episoder tilbage i tiden. Blandt andet peger han på det samarbejde som Ayrton Senna havde med McLaren, der resulterede i biler, der matchede hans aggressive stil.

Ligeledes er der også tale om den synergi, som Lewis Hamilton i mange år har haft med Mercedes. Dette er også et bevis på, at kørerens tilpasningsevne kan forme den tekniske retning.

Desuden roser Häkkinen også den nuværende Formel 1-mester Max Verstappen. Den finske legende mener, at det er som at fange sin egen skygge, når man jagter den hollandske stjerne.

Det er også i denne forbindelse, at han har pointeret, at bilerne er lavet til én kører.

“Disse Formel 1-biler er lavet til én kører. For Max er det en bil lavet til ham. Når han drejer rattet, er næsten alt lavet til ham. Så hvis du sætter en anden kører ind på det samme hold, der kører den samme bil, vil han have en anden kørestil,” sagde Häkkinen ifølge Bayla Sports.

“Måske går det ikke. Den kører skal på et andet hold, hvor man kan udvikle bilen til ham, så den passer til hans ønsker.”

“Der er så mange fantastiske kørere. Lewis er tydeligvis en fantastisk verdensmester, som har gjort et vidunderligt stykke arbejde gennem årene. George Russell er uden tvivl en utrolig hårdtarbejdende ung chauffør.”

“Lando Norris, Oscar Piastri… Jeg vil sige, at Piastri og Lando er virkelig interessante i øjeblikket, fordi de kæmper mod hinanden. Det kan være en meget interessant kombination.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023