Mick Schumacher er åbenlys erstatning for underpræsterende Formel 1-profil

Foto: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

Mick Schumacher er reservekører hos Mercedes, men den 24-årige Formel 1-kører har en chance for at vende tilbage til feltet.

Forud for denne sæson fik Mick Schumacher sparket hos Haas, der valgte at hente Nico Hülkenberg i stedet. Derfor er han i denne sæson tilknyttet som reservekører hos Mercedes.

Han kan dog være på vej tilbage til feltet, da han er den ‘oplagte kandidat’ til at afløse Formel 1-rookie Logan Sargeant. Dette forudsætter dog, at amerikaneren ikke forbedre sig i resten af sæsonen.

Sargeant blev hentet til Williams, efter at være endt på en 4.-plads i Formel 2-mesterskabet i sidste sæson. Dermed er han blevet den første amerikanske kører i Formel 1, siden Scott Speed kørte for Toro Rosso i 2007.

Sargeant har haft der svært i sin debutsæson, og har endnu ikke formået at score et eneste point. Nyck de Fries tog også hul på sin første sæson i Formel 1 i år, men han allerede blevet fyret. Det gjorde AlphaTauri med henblik på at afløse ham med Daniel Ricciardo.

Sargeants holdkammerat Alex Albon har derimod klaret sig bedre, da han har scoret tre point i denne sæson. Og nu lyder det, at det britiske hold kan vælge at hente Schumacher ind i stedet for Sargeant.

Det har tidligere været på tale, at Schumacher kunne ende med at få et sæde hos Williams. Det skyldes naturligvis, at der er forbindelser mellem holdet og Mercedes, hvor han er reservekører.

Tilbage i juni udtalte han, at han er ‘klar til’ at vende retur til feltet. Han sagde også, at han er ‘sikker på, at noget vil udvikle sig i fremtiden’.

Nu melder den anerkendte F1-journalist Lawrence Barretto, at Williams kan finde på at erstatte Sargeant med Schumacher.

I en artikel på Formel 1’s hjemmeside skriver han, at Schumacher er en ‘oplagt kandidat’ til Sargeants plads. Det skyldes blandt andet, at han ‘kort har haft samtaler med holdet sidste år’.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023