Mercedes undskylder over for George Russell efter dårlig kvalifikation

Foto: Andreja Cencic/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Mercedes har undskyldt til George Russell, hvor en kvalifikationsfejl gjorde, at han søndag starter som nummer 18.

Russell var blandt de kørere, der blev ramt af det nye format, der havde til formål at reducere antallet af vælk ved hvert løb.

Det har betydet, at alle kørere blev pålagt at køre med hårde dæk i Q1, medium-dæk i Q2 samt bløde dæk i Q3.

Briten forsøgte at gøre plads til sig selv i en række af biler, så han kunne nå en sidste omgang. Det hele endte med at gå tabt, da flere biler kørte forbi ham i sidste sving.

Anderledes godt gik det for holdkammeraten Lewis Hamilton. Han kørte sig nemlig til sin første pole-positon siden 2021.

“Vi lavede en fejl med George. Vi burde have sat ham i en meget bedre position på banen, og vi har undskyldt over for ham for det,” sagde teamchef Toto Wolff ifølge Reuters.

“Der er en gentleman-aftale om, at man ikke overhaler hinanden, når tiden er ved at løbe ud. Han havde dog en række biler foran sig, og det har tydeligvis ødelagt hans sidste omgang.”

Hans ingeninør Andrew Shovlin var enig med Toto Wolff. Efter kvalifikationen udtalte han, at de havde ‘svigtet George med, hvordan de håndterede hans session’.

“Det var ikke godt nok, og vi vil gennemgå og se, hvordan vi kan forbedre os,” sagde Shovlin.

“Det er selvfølgelig meget skuffende, når vi har set bilens potentiale, og at han ikke fik muligheden for at få en ren omgang.”

Russell udtalte selv, at bilen havde været fantastisk at køre. Men alligevel kunne han ikke køre sig selv ud af Q1.

“Jeg er virkelig skuffet. Vi behøvede ikke at tage så mange risici. Bilen var mere end hurtig nok til at komme igennem til Q2 eller Q3,” tilføjede han.

Han udtalte også, at han har forståelse for de biler, der overhalede ham. Han er derfor ikke vred på nogen.

“Alle er nødt til at tænke på sig selv på et tidspunkt. Der er så mange biler på banen. Jeg forstår godt, hvorfor nogle gjorde det,” sagde han.

“Vi havde Valtteri (Bottas, red.) på en omgang, hvor han blev blokeret af seks biler. Men vi skulle ikke have været der i første omgang. Hvis du ikke gør tingene rigtigt, bliver du straffet – og vi blev straffet.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023