Mercedes og Ferrari overvejer at opgive F1-sæsonen 2023

Foto: Gongora/NurPhoto via Getty Images

Mercedes og Ferrari overvejer at give afkald på succes i denne sæson, for i stedet at rette fokus mod næste år.

Hos både Mercedes og Ferrari er de klar over, at deres chancer for succes er ganske små. Derfor overvejer de at droppe deres indsats i år, for i stedet at dedikere deres ressourcer til næste års bil.

Red Bull har hidtil vundet ti ud af ti løb i 2023. Otte af dem er blevet vundet af Max Verstappen, som også har vundet seks i træk.

Den hollandske kører er øverst i den samlede stilling med 99 point ned til Perez på andenpladsen. I konstruktørmesterskabet har Red Bull også en klar føring ned til Mercedes på andenpladsen.

Ganske vist er der stadig en matematisk chance for at fange Red Bull, men den er meget lille. Derfor overvejer Mercedes og Ferrari i stedet at målrette arbejdet mod næste års bil.

“I de kommende løb skal vi lære og udvikle os, og sørge for at kunne fortsætte vores arbejde næste år,” sagde Toto Wolff ifølge Total-Motorsport.com.

“Reglerne vil være de samme i næste sæson. Så det er ikke sådan, at vi ikke kommer til at lære noget ved at fortsætte med bilen i denne sæson. Vi skal finde en balance.”

“At blive nummer to eller tre har ingen indflydelse på mig eller holdet. Det vigtige er at vende tilbage og vinde et verdensmesterskab. Det bliver ikke tilfældet i år. Vi må se mod næste år.”

Ferrari-boss Frederic Vasseur påpegede også, at budgetloftet har betydning i denne sammenhæng.

Da der er begrænsninger for, hvor mange penge de må bruge på hver opgradering, kan det være gavnligt at afsætte flere ressourcer til 2024. Og det har de valgt at gøre.

“Vi arbejder og fokuserer allerede på næste års projekt som hold, og vi arbejder hårdt på at gøre store fremskridt,” sagde Vasseur.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023