Mercedes holder øje med ‘usædvanlig’ McLaren

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Mercedes’ teknisk direktør James Allison har indrømmet, at de holder øje med McLarens ‘usædvanlige’ forbedringer.

Lando Norris fik en række nye dele monteret på sin MCL60 ved Østrigs Grand Prix. Her kørte han sig til en fjerdeplads. Ugen efter fik Oscar Piastri samme dele monteret på sin bil i forbindelse med Storbritanniens Grand Prix.

Begge McLaren-kørere fik en placering i top-3 i kvalifikationen. I selve løbet fik Norris kørte sig til en andenplads, mens Piastri måtte nøjes med en fjerdeplads. Dette var primært forårsaget af en Safety Car på et uheldigt tidspunkt.

De store forbedringer er kommet efter, at holdet har skiftet til et design, der minder mere om Red Bull. Dermed er de pludselig med i kampen om at slutte på andenplads i konstruktørmesterskabet, selvom de har mange point at indhente.

“Vi holder øje med alle holdene, mens de opgraderer. Vi tager masser af billeder, og vi prøver at finde ud af, hvad der ændrer sig fra løb til løb,” sagde James Allison ifølge RacingNews365.

“Vi bemærker, når der kommer noget nyt eller usædvanligt. Det interessante og usædvanlige ved McLaren-opgraderingen er, at dens effekt på omgangstiden er ret imponerende.”

“Det er usædvanligt at have fremgang i den størrelsesorden midt i en sæson. Cadeau til dem. De har gjort et godt stykke arbejde. Det gør det også interessant for os, fordi vi har før og efter-billeder. Og vi ved, at effekten på omgangstiden var stor.”

“Det er værd at være mere opmærksomme, end vi normalt ville have været på et andet holds opgradering. I dette tilfælde ved vi, at uanset hvad der er ændret, har det gjort forskel for deres omgangstid.”

“Det er ret nyttigt for os at vide, hvad det var og se, om det kan spille ind i vores egne planer om at udvikle vores egen bil.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023