Mercedes afslører: Red Bulls sidepod F1-test viste “betydeligt” tab af downforce

Foto: Ryan Pierse/Getty Images

Mercedes har fået noget at tænke over, efter de blev slået af McLaren ved Storbritanniens Grand Prix.

McLaren har taget et stort skridt fremad, efter at have introduceret en række nye opgraderinger. Her er de blevet inspireret af Red Bull og Aston Martins måde at gribe bilens sidepods an på.

Dette har ifølge Motorsport.com fået Mercedes til at overveje, om de skal gå i samme retning.

Holdet har længe holdt fast i, at sidepods og karrosseri ikke har den store betydning for præstationen. Nu har det dog vist sig, at deres rivaler henter tydelige gevinster fra ændringer på disse områder.

Mercedes introducerede nye sidepods i Monaco, men er ikke gået helt samme vej som de andre hold.

Ifølge teamchef Toto Wolffs skyldes dette, at de tidligere har afprøvet Red Bulls design i vindtunnelen. Her skulle deres data have vist, at det ikke gav dem en fordel.

At McLaren har formået at få succes med det, kan dog give anledning til at se på det igen, sagde han.

“Vi har allerede testet dette sidepod-koncept og karrosseri i vindtunnelen på et tidligt tidspunkt for at se, hvad det kunne bringe og hvor meget ydeevne, det ville give,” sagde han til Motorsport.com.

“Det relative tab af downforce på den måde, som vi måler på, var betydeligt. Så det var ikke noget, vi ønskede at følge op på tidligere p året.”

“Om vi vil ændre vores designretning? Vi har en stor gruppe af specialister i aerodynamik, der ledes af James (Allison, red.). Jeg er sikker på, at de vil have McLarens fremskridt med i deres overvejelser.”

Han mener dog stadig, at det er gulvet og undersiden af bilen, der er nøglen til at få mere succes på banen.

“Sidepods og karrosseri er kun en del af chassiset. Det ses tydeligt, at der er interessante løsninger, som det åbner op for,” sagde han.

“Men det meste af ydelsen kommer fra gulvet og diffusoren. Vi har ikke set, hvordan de har fortolket reglerne, og hvordan de har gjort det.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023