Mercedes afslører hemmeligheden bag McLarens hurtige fremgang i Formel 1

Foto: Dan Mullan/Getty Images

McLaren har taget et stort skridt fremad i de seneste måneder. Nu afslører Mercedes hemmeligheden bag holdets fremgang.

Mercedes’ James Allison har afsløret, hvad der har forårsaget McLarens markante fremgang på banen de seneste måneder.

McLaren har været en af de hold, der for alvor har formået at udvikle sig i løbet af 2023-sæsonen. I starten af sæsonen havde de svært ved at kæmpe med om point, men befinder sig nu jævnligt på podiet.

Selvom Red Bull stadig er et skridt foran, har McLarens forbedring været synlig. Det har også givet håb til konkurrenterne om, at konkurrencen i 2024 bliver mere jævn.

Den store forbedring kan virke som om, at den blev skabt natten over. Sådan forholder det sig dog ikke. Tværtimod var den flere måneder undervejs, hvorfor de bedre resultater faktisk har ladet vente på sig.

De mest markante opgraderinger blev introduceret på Lando Norris’ bil i Østrig. Dernæst fik Oscar Piastri også glæde af dem på Silverstone.

Nu har Allison, der er teknisk direktør hos Mercedes, peget på, hvorfor MCL60 er blevet så stærk. Det er journalist og podcastvært Ted Kravitz, der afslører, hvad Allison har sagt om McLarens racer.

“James Allison fra Mercedes sagde: ‘Man ser på, hvor Red Bull er stærk, hvor McLaren er stærk, og det er i hastighederne fra 220 til 250 km/t’. På en måde betyder det i mellem- til højhastighedssving,” sagde Kravitz i Sky Sports F1-podcasten.

“Der vinder de enormt meget tid. På de baner, som vi har i dag, er det et betydeligt antal sving, der er i det hastighedsområde. Det er der, McLaren virkelig har opnået store gevinster. De er ikke så gode i svingene med lav hastighed, men de kan på en måde finde ud af det. Men det er klart en god bil.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023