McLaren snupper storsponsor fra Mercedes

Foto: Jon Hobley/MI News/NurPhoto via Getty Images

McLaren har indgået en stor sponsoraftale med Monster Energy, som derfor forlader Mercedes efter 14 sæsoner.

Monster Energy har indgået en stor aftale med Formel 1-holdet McLaren. Ifølge Motorsport.com er der tale om en ‘flerårig’ aftale, men den konkrete længde er ikke blevet afsløret.

Den nye aftale betyder naturligvis, at det genkendelige ‘M’-logo fremover vil fremgå af McLarens hjelme, tøj og flasker. Derfor kommer Lando Norris og Oscar Piastri til at være reklamesøjler for Monster Energy i den kommende sæson.

Zak Brown, der er CEO for McLaren, har stor erfaring med kommercielle aftaler. Denne erfaring har han udnyttet til at indgå aftaler med store brands. Dette omfatter blandt andet Google, Dell og British American Tobacco (Velo).

Men hvad der gør aftalen med Monster Energy endnu mere afgørende er, at de forlader Mercedes. De har samarbejdet med Mercedes gennem hele 14 sæsoner, men nu er det slut.

Det genkendelige ‘M’-logo har været at finde på både tøj, hjelme mv. fra Mercedes i flere år. Derfor er det blevet set på kørere som både Lewis Hamilton, Nico Rosberg og George Russell. Fra næste sæson er det dog slut, da de i stedet har indgået en aftale med McLaren.

Ifølge Motorsport.com siger Hamilton ikke helt farvel til Monster Energy. Det skyldes, at han har indgået en personlig sponsoraftale med selskabet, der sælger sine energidrikke i hele verden.

Dette samarbejde har blandt andet ført til, at Monster Energy har lanceret særlige varianter med Hamiltons navn. Motorsport.com skriver, at det forventes, at dette samarbejde fortsætter. Derfor er det kun samarbejdet med Mercedes, der kommer til at ophøre.

Der er ingen meldinger om, hvor mange penge, det kommer til at indbringe McLaren. Det forventes dog at være et markant beløb, da det er en stor sponsoraftale.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023