McLaren og Mercedes forlænger deres samarbejde frem til 2030

Foto: Quinn Rooney/Getty Images

McLarens nuværende aftale med Mercedes løber frem til 2025, men en ny aftale er allerede kommet på plads.

McLarens seneste kontrakt med Mercedes stod til at udløbe ved udgangen af 2025. Efter at have undersøgt deres fremtidige muligheder, har de nu underskrevet en ny aftale med Mercedes. Den nye aftale, der er blevet afsløret i forbindelse med Abu Dhabi Grand Prix, løber frem til 2030.

McLaren har samarbejdet med Mercedes siden 2021, og tilsyneladende er de glade for samarbejdet. Derfor har de nu besluttet at forlænge deres aftale, så der ikke er nogen tvivl om deres fremtid.

McLaren-boss Zak Brown har forklaret, at længden af den nye aftale er et bevis på, at de har stor tillid til Mercedes.

“Mercedes-Benz har været en genial og pålidelig partner for McLaren Formel 1-teamet. Forlængelsen er udtryk for den tillid, som vores aktionærer og det bredere hold har til deres drivlinjer og den retning, vi tager med dem ind i den nye æra af reguleringer,” siger han ifølge Motorsport.com.

“Vi har haft succes sammen. Både i de sidste tre sæsoner, og da de tidligere har drevet holdet. Så vi ser frem til succesen, når vi fortsætter vores rejse for at kæmpe konsekvent i fronten af feltet.”

Mercedes-boss Toto Wolff er også glad for forlængelsen af deres samarbejde. Han er nemlig overbevist om, at det er vigtigt at have kundehold, når de træder inde i den nye æra i 2026.

“Det har været en hjørnesten i vores strategi at arbejde med stærke kundeteams. Dette har mange fordele: det giver et klart konkurrencemæssigt benchmark, accelererer vores tekniske læring og styrker den overordnede forretning i F1 for Mercedes-Benz,” siger han.

“McLaren har været hårde og retfærdige konkurrenter siden 2021. Især i anden halvdel af denne sæson. McLarens stærke præstationer understreger vigtigheden af gennemsigtig og ensartet forsyning til alle kundehold i sporten, hvis vi ønsker at nå målet om ti hold, der kan kæmpe om podieplaceringer.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023