McLaren hylder ikonisk Formel 1-kører med statue

Foto: Bernard Cahier/Getty Images

McLaren har valgt at hædre tidligere verdensmester James Hunt med en statue i bronze.

Det er 30 år siden, at verdensmester James Hunt gik bort. For at markere dette, har McLaren valgt at hædre ham med en statue i bronze.

Boulevarden ved McLaren Technology Center har dermed fået endnu en statue af en ikonisk figur, der har haft stor betydning for holdet.

Statuen af Hunt er blevet placeret i nærheden af statuer af holdets stifter Bruce McLaren, Ayrton Senna samt Niki Lauda. På denne måde er de alle blevet udødeliggjort, og vil blive minde for evigt.

Hunts kamp med Lauda om verdensmesterskabet i 1976, bliver fortsat set som værende et af de mest dramatiske i sportens historie.

Hans rival var vendt tilbage til Formel 1-feltet, selvom han forinden havde været involveret i en frygtindgydende ulykke på Nurburgring. Og kampen om titlen endte med at strække sig frem til det sidste løb.

Ved det sidste løb i sæsonen, var der kraftigt regnvejr, hvilket fik Lauda til at trække sig af sikkerhedsmæssige årsager. Det samme gjorde sig ikke tilfældet for Hunt, der besluttede sig for at gennemføre løbet.

Dramaet i denne sæson var så stort, at der er blevet lavet en film om det. Filmen fik titlen ‘Rush’ og blev udgivet i 2013. Heri får man et indblik i deres rivalisering på og venskab udenfor banen.

Hunt var kendt for at være en helt særlig karakter, og efter at have trukket sig tilbage fra Formel 1, blev han kommentator på BBC sammen med Murray Walker.

James Hunt gik bort i 1993 i en alder af blot 45 år. Han døde i sin søvn eller et hjertestop.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023