McLaren chokerer konkurrenterne i Formel 1

Foto: Jon Hobley/MI News/NurPhoto via Getty Images

McLaren har fundet et helt nyt niveau under Storbritanniens Grand Prix, hvor de i kvalifikationen scorede en anden- og tredjeplads.

Zak Brown mener, at McLaren har opnået ‘sæsonens højdepunkt’ med deres anden- og tredjeplads i kvalifikationen til hhv. Lando Norris og Oscar Piastri ved Storbritanniens Grand Prix.

Holdet har haft en svær start på sæsonen, og har indrømmet, at de ikke har nået deres mål med udvikling. Dette har blandt andet betydet, at de har taget afsked med teknisk direktør James Key.

McLaren introducerede deres første store opgraderinger i Østrig, hvilket omfattede sidepods, gulv og motordæksel. I denne weekend har Piastri fået opgraderingerne fra Østrig, mens Norris har fået en ny frontvinge.

Brown har udtalt, at deres placering på forreste række er et resultat af hårdt arbejde.

“Dette skyldes det hårde arbejde fra Andrea (Stella, red.) og alle hos McLaren. Alle tilbage på fabrikken og på banen. Opgraderingerne virker, holdet arbejdet, og kørerne kører,” sagde Brown til Sky Sports.

“Vi er nødt til at tage op- og nedture, og dette er bestemt sæsonens højdepunkt. Vi får se, hvad der sker i morgen.”

McLaren har haft en af de dårligste sæsonstarter i hele deres historie i Formel 1. Indtil videre er det kun blevet til 29 point i konstruktørmesterskabet.

“Jeg føler, at vores sæson startede i Østrig, hvilket er lidt sent, fordi alle andre dukkede op i Bahrain,” sagde Brown.

“Men der er stadig lang vej igen, og det føles som om, vi har et godt momentum.”

Brown tilføjede, at de var i tvivl om, hvorvidt de kunne fortsætte deres momentum fra Østrig. Deres flotte kvalifikation på Silverstone viser tydeligt, at de kunne.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023