Max Verstappens RB19 tilfældigt udvalgt til undersøgelse af FIA efter sejr på Silverstone

Foto: Dan Mullan/Getty Images

FIA har bekræftet, at Max Verstappens RB19 blev tilfældigt udvalgt til en inspektion efter hans sejr i Storbritanniens Grand Prix.

Max Verstappen har været intet mindre end dominerende i denne sæson. Denne dominans fortsatte på Silverstone, hvor han sejrede i Storbritanniens Grand Prix.

Sejren på Silverstone var hans sjette sejr i træk, og hans otte sejr i alt i denne sæson.

I starten måtte han kæmpe for sin placering som nummer 1, da han blev overhalet af Lando Norris i den forbedrede McLaren.

De første fem omgange af løbet måtte han derfor tilbringe bag Norris. Det stod dog hurtigt klart, at det ikke ville holde resten af løbet.

Efter at have overhalet Norris, var der intet, der kunne stoppe den hollandske kører. Han kunne derfor holde fast i sin føring hele vejen til slut, hvorfor han igen stod øverst på podiet.

For første gang i denne sæson fik han selskab af Norris på podiet, da han sikrede sig en andenplads. Podiet blev rundet af med Lewis Hamilton, der lagde pres på Norris på de sidste omgange, men ikke kunne komme forbi ham.

Som det er tilfældet efter hvert løb, blev en af de 20 biler tilfældigt ud valg til en inspektion af FIA.

I denne omgang var det Verstappens RB19, der blev udvalgt til en mere detaljeret granskning. Formålet med dette er at sikre, at der ikke er benyttet dele eller konstruktioner, der er imod reglerne.

Det kan ikke udelukkes at de øvrige hold havde håbet, at FIA ville finde noget, der strider imod reglerne. Dermed ville det potentielt kunne have sat en stopper for den store dominans.

Men sådan gik det ikke, for Verstappens RB19 viste sig at være i fuld overensstemmelse med alle regler.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023