Max Verstappen undgår straf igen efter “beskidt manøvre”

Foto: Shutterstock

Red Bull-stjernen Max Verstappen er igen sluppet godt fra en ‘beskidt manøvre’, uden at få en straf.

Formel 1-legenden Jacques Villeneuve har langet ud efter Max Verstappen for hans aggressive træk, da han kørte side om side med Ferrari-kører Charles Leclerc ved USA’s Grand Prix.

Hændelsen skete under sprintløbet, og Villeneuve er af den opfattelse, at Verstappen skulle have været straffet.

I USA var der generelt flere kontroversielle beslutninger fra FIA. Under sprintløbet måtte Verstappen lave et meget aggressivt træk i starten af løbet, for at forsvare sin 1.-plads i kampen mod Leclerc.

Selvom den 26-årige hollænder endte med at vinde løbet, er der blevet stillet spørgsmålstegn ved den vovede manøvre. Leclerc og Verstappen startede begge på den forreste række, og Leclerc fik en fantastisk start, hvorfor han kørte side om side med Verstappen.

Da de nærmede sig første sving, valgte Verstappen at trække over mod venstre, og dermed presse Leclerc ind i udgangen til pitlane. Dette udnyttede Hamilton til at angribe Leclerc, hvorfor han kunne overhale den røde Ferrari.

Efter løbet udtalte Leclerc, at han selv anså det for at være en hård, men fair manøvre. Sådan ser Villeneuve dog ikke på det. Han mener derimod, at det var et alt for aggressivt træk, og at det blev ignoreret af løbets stewards.

“Leclerc blev skubbet af banen. Det er for meget, og det var ikke nødvendigt,” sagde han til F1 TV.

“Jeg forstår ikke, hvorfor den første omgang skal evalueres anderledes. En beskidt manøvre eller at presse en bil til banens grænser er ting, der bør undersøges.”

Selvom Villeneuve næppe har været helt tilfreds med det, så kunne Verstappen se sig fri for at blive straffet. Derfor fik han også lov til at beholde sin 1.-plads i sprintløbet på banen i Austin.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023